moja prva katastrofa - vsetko zle

classic Klasický list Seznam threaded Témata
19 zpráv Volby
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
vcera som robila mydlo podla receptu, ktory som pouzila naposled a vysiel krasne, tak som sa rozhodla obohatit mydlo o ine vyzivne zlozky, co sa ukazalo ak nie moc dobry napad..: ) zakl. recept bol:
200g ol. olej pomace
200g kokosovy olej
50g bambuckeho masla
50g ricinoveho oleja
81 g NaOH ( soapcalc ukazoval 81,65, ale nemam vahu s presnostou na mg, tak to bolo 82, a kus ubrano)
190 ml destilky

teplota NaOH pri zmiesavani bola cca 36, teplota olejov netusim, ale rozpustila som tuhe a pridala do tekutych, nie dlho to takto stalo a zmiesala som dokopy

miesala som do riedkej stopy, v ktorej som pridala suseny mesicek ( myslim nas nechtik), potom roztopeny med este horuci : / ( ale povodne bol to ten biely, slahany alebo pastovany sa nazyva) no a experimentativne 2 smotany do kavy: ) - tie zas boli z chladnicky vybrate, robila som to hodne na rychlo:/ - to som zmiesala a stopa bola troska hustejsia, tak hned na to som mala nachystane cca 8 ml pomarancovej silice a cca 4 ml EO vanilka, kam som pridala aj jeden vyskrabany vanilkovy lusk, zmiesala, vyliala do formy - platovej od zmrzliny vystlanej papierom na pecenie, bolo to asi ako puding, vyzeralo to ako u toho mydla predosleho, takze hodne nadejne: ))), priklopila som to vieckom, dala do utierky a na policku do kupelne - najteplejsia izba u nas cca 23 celsia. rano som sa nevedela dockat a cakal ma nemily vysledok - vyzera to fakt hnusne: ) su tam take male bile zrazene gulicky po celej hmote a je tam hodne hnedej tekutiny - ale si nejak skaramelizovalo jak som sa docitala vyssie, no desne: ) tak som zvedava ci aspon nejak sa to este bude dat zrecyklovat...teraz je mi uz jasne kde vsade sa mohla stat chyba, ale zaujimalo by ma, ci sa to vobec da urobit tak, aby z toho bolo ok mydlo: )
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
<quote author="jarusha">
 takto to dopadlo po rebatchingu
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

Evik
Administrátor
Odpověď na tento příspěvek od jarusha
Pre všetkých - Jarushi som odpovedala emailom, je to dôsledok prehriatia mydla kvôli tomu, že obsahovalo cukor (v podobe medu). Mydlo s cukrom nebaliť a nezahrievať!
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
dakujem Evik za odpoved, takze teda normalne staci nechat pri standardnej izbovej teplote? inak tie smotanky do kavy, co na to hovoris? to ma napadlo len ako alternativa jak som citala tvoj recept, v ktorom bolo susene mlieko a pisala si, ze ho rozrobis s vodou a pridas v stope nabuduce, teda ak sa dobre pamatam...teda za predpokladu, ze smotanka bude mat cca teplotu ako hydroxit a oleje..
ps. po rebatchingu mi teraz doba rozvoniava krasne vonajuce karamelove mydlo: ))))
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

Evik
Administrátor
Jarusha, smotana do kávy, prečo nie - len aj tá obsahuje cukor, tak pozor :) A hlavne aby bola ozajstná, lebo do kávy to býva kadečo iné (len nie smotana).

Som rada, že vyšlo :)
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
jaj, aha, tak to niee, nie susenu : )) som myslela smotanku do kavy, tu v tych samostatnych plastovych kelimkoch, ci ako to nazvat, tekutu neviem kolko percentnu: ))
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

Sonča
Odpověď na tento příspěvek od Evik
Ahoj všem. Při prvním pokusu o výrobu mýdla se mi stalo přesně to samé, jako Jarushi. Lze to ještě potom nějak zachránit, nebo je to na vyhození? Já udělala pravděpodobně tu chybu, že jsem pak ještě směs v krabici přiklopila víkem, zabalila do deky a dala blízko k topení :( V návodu, podle kterého jsem totiž svoje "mýdlo" dělala, nebylo psáno nic o tom, že pak už to nesmím zahřívat. Kdybych dělala mýdlo s medem znovu, stačí to tedy nalít do formy a už nijak nezakrývat a nezahřívat?
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
no soni, hore su fotky mojho mydla po rebatchingu:)) bolo to najuzasnejsie karamelove mydlo ever...ked vyschlo, malo nadhernu karamelovu farbu a vonalo uzasne po karamele ktory mi kao vedlajsi produkt prvotne vznikol:) uz si sice nepamatam v akom pomere mlieka k mydlu som ho roztapala, ale tusim som dala ciste mlieko...mydlo bolo uzasne po kazdej stranke potom:)
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

Sonča
A ten rebatching je prosím tedy úplná změna poměrů v receptu, nebo jsi to pokažené zachránila nějakým znovurozpuštěním? Bylo to moje první mýdlo a jsem z toho dost zklamaná, tak jsem ráda za každou radu. Děkuji
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Len som ho proste skusmo rozpustila, kukla som o rebatch na ekokoze v blogu oydlw a nejak intuitivne vtedy,neboj klapne ine al noe toto:) 

Dne středa 30. prosince 2015 Sonča [via Fórum výroby mydla] <[hidden email]> napsal(a):
A ten rebatching je prosím tedy úplná změna poměrů v receptu, nebo jsi to pokažené zachránila nějakým znovurozpuštěním? Bylo to moje první mýdlo a jsem z toho dost zklamaná, tak jsem ráda za každou radu. Děkuji


Pokud odpovíte na tento e-mail, vaše zpráva bude přidána do diskuze níže:
http://forum.alchymistka.eu/moja-prva-katastrofa-vsetko-zle-tp4641653p4642424.html
Pro odstranění odběru z moja prva katastrofa - vsetko zle, zde klikněte.
NAML
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

Sonča
Ten můj první pokus o mýdlo se stal teprve včera, takže dneska jsem zjistila tu katastrofu :D Proto se ptám, protože jsem tu jakousi hmotu ještě nevyhodila a právě přemýšlím, co s tím no... Jestli vyhodit, nebo znovu rozpustit. Jenže nikde na netu nemůžu nic najít. Asi se to nikomu jinému nestalo :D Takže...zkusím to znovu rozpustit, když říkáš, že to šlo a pak mám přidat mléko jo? A opět mixovat mixérem? Nevzpomeneš si prosím ještě na něco víc? :D Ikdyž jsem ti vděčná i za to, že si vzpomínáš po těch dvou letech aspoň na tohle a děkuju, že si mi vůbec odepsala :)
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

jarusha
Odpověď na tento příspěvek od Sonča
skus kuk tu ekokozu blog o vyrobe mydla, tusim pani bozenka tam sa
tomu venuje, mydlo treba nakrajat na malinke kusky aby sa lepsie
rozpustalo, a ono zavisi jake je mokre, tak podla toho pridat tekutinu
na rozpustenie..no mbolo to metodou okus pmyl:) ine mydlo co som
rebatchovala neklaplo:)) tak je to loterie..drzim prsty!!

2015-12-30 23:13 GMT+01:00 Sonča [via Fórum výroby mydla]
<[hidden email]>:

> Ahoj všem. Při prvním pokusu o výrobu mýdla se mi stalo přesně to samé, jako
> Jarushi. Lze to ještě potom nějak zachránit, nebo je to na vyhození? Já
> udělala pravděpodobně tu chybu, že jsem pak ještě směs v krabici přiklopila
> víkem, zabalila do deky a dala blízko k topení :( V návodu, podle kterého
> jsem totiž svoje "mýdlo" dělala, nebylo psáno nic o tom, že pak už to nesmím
> zahřívat. Kdybych dělala mýdlo s medem znovu, stačí to tedy nalít do formy a
> už nijak nezakrývat a nezahřívat?
>
> ________________________________
> Pokud odpovíte na tento e-mail, vaše zpráva bude přidána do diskuze níže:
> http://forum.alchymistka.eu/moja-prva-katastrofa-vsetko-zle-tp4641653p4642422.html
> Pro odstranění odběru z moja prva katastrofa - vsetko zle, zde klikněte.
> NAML
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

Re: moja prva katastrofa - vsetko zle

Evik
Administrátor
Odpověď na tento příspěvek od Sonča
Ahoj Soni, nemusíš nič rebatchovať -mydlo proste osuš a pokrájaj, je v poriadku, len má menej glycerínu....