šlehané ,,zákusky"

classic Klasický list Seznam threaded Témata
1 zpráva Volby
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

šlehané ,,zákusky"

Iris
Vkládám slíbený recept,který se mi osvědčil pro šlehaná mýdélka alias,,zákusky"
kokosový tuk-180g
sádlo-270g
palmový tuk pevný-270g(používám Ivu nebo Omegu)
olivový pomace  nebo ricinový olej-80g-(snažím se o dodržení 10% z celkové váhy hmoty)
NaOH-114g
destilka-304g
-------------------------------------------------------------------------------
Pár důležitých věcí,o kterých se tu už někde myslím psalo,tak jen připomenu..
Všechny ingredience včetně roztoku musí mít stejnou,nejlépe pokojovou teplotu,tuky vyndavám z lednice den předem.
1-nejdříve vyšlehám tuhé tuky,pak přilévám tekutý(oliv.nebo ricin),stále šlehám..
2-pomalu přilévat za stálého šlehání roztok,až je vlitý komplet,zvýším na chvíli obrátky
3-v závěru rozdělím do misek,ovoním,obarvím-nejlépe mýdlové barvičky na bázi glycerinu,oxidy se v tom špatně rozpouští.
4-naplním sáčky s cukrářskou zdobičkou nebo naliji do formy,to už je na vaší fantazii:-),na závěr zdobím miccou..forma se nezakrývá,vše nechávám ve formách nebo na pečícím papíru 24h.
5-celková doba zrání se doporučuje 6 neděl