KOŘENÍ a PRYSKYŘICE v mýdlech..hodně mě potěšilo

classic Klasický list Seznam threaded Témata
1 zpráva Volby
Odpovědět | Témata
Otevřít tento příspěvěk v zobrazení vlákno
|

KOŘENÍ a PRYSKYŘICE v mýdlech..hodně mě potěšilo

Iris
Po 3 měsíční pauze jsem znovu vytahla nádobíčko a začla laborovat.V souvislosti s tím,že mě odjakživa zajímala aromaterapie a vůně,mě velice oslovily i parfémy a jejich výroba a od toho všeho se nyní odvíjelo i moje víkendové mýdlování.Benzoe-alias pryskyřice rozpuštěná v alkoholu se do parfémů přidává jako fixátor vůní,navíc voní příjemně měkce medově,tak mě napadlo ji zakomponovat i do mýdel..byl to pokus a výsledek mě přímo nadchl.Krom toho,že vůně koření zůstaly ve výsledku zachovány a jako směs se velice příjemně rozležely,tak i mýdlo samotné je pěkně pevné.Krom mixu vůní ráda pracuji s kořením a bylinkama kytičkama,tak si dovolím vám představit dvě delikates mýdélka,pokud máte rádi avizované vůně..připisuji i recepty.



TIBET
----------
500g olivový z pokrutin
300g kokosový
200g palmový olej
380g odvar z koření(kardamon,muškátový květ,muškátový oříšek,santalové dřevo-od každého cca 1PL)
143NaOH
konzervace grepovým jadérkem..kupuji zde.. http://www.fichema.cz/239-extrakt-z-grepovych-jader-praskovy
-----------------------------------
roztok s tuky míchán při 35°C
-------------------------------------
stopa
--------
1PL směs kardamonu,kurkumy,muškát.oříšku
2PL rozpuštěné  kakaové máslo
10ml EO Tibet-rozmíchán v 1 PL rýžové mouky
5ml benzoe
2ml EO santal
-----------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KOŘENĚNÁ DELIKATESA nejen pro pány
------------------------------------------------
400g olivový z pokrutin
200g palmový
200g kokosový
304g odvar z koření(anýz,hřebíček,kmín)..od každého 1PL
112g NaOH
konzervace grepovým jadérkem
--------------------------------
stopa
-----------
1čl jemně mletý kmín
1čl hřebíčkové silice
15 kapek EO cedr
10kapek ylang ylang
16 kapek benzoe
20 kapek pačuli
esence rozmíchány v 1 PL rýžové mouky
-po nalití do formy lehký posyp anýzem
-----------------------------------------------------------------tak na zmýdlenou;-)